måndag 1 november 2010

Akademiska Hus slår till

Under hösten 2010 blev det uppror mot Akademiska Hus agerande med anledning av höjningen av p-avgiften under sommaren. Min insändare Monopolpriser hos Akademiska Hus i UNT den 23 september besvarades av AHs Hans Antonsson 4 dagar senare med titeln Missförstånd om Akademiska Hus. Min replik på Antonsson Otålighet med Akademiska hus kom den 4 oktober.

Eftersom vi lyckades starta en namninsamling Mot höjning av parkeringsavgifter av Akademiska Hus för anställda vid Uppsala Universitet som resulterade i över 700 underskrifter agerade AH faktiskt till slut och nätter och helger blev återigen avgiftsfria.

Det finns fler anledningar att vara förbannat över Akademiska Hus (prova med en sökning på google). Främst handlar det om hyressättningen för universitetens lokaler som knappast kan vara marknadsmässiga när man har de facto monopol. Staten som ägare av Akademiska Hus dränerar via sina vinstkrav forskningsanslagen. Man ger med ena handen och tar tillbaka med den andra. Gå gärna med i facebook gruppen "Avskaffa Akademiska Hus".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar